brenderup group

Brenderup Group är Skandinaviens största leverantör - och ett av Europas ledande varumärken - av trailers och lastsystem för yrkesmässigt och privat bruk. Vi arbetar utifrån våra värderingar: Lyssna, Agera, Ta ansvar, Bidra, Tillsammans. Våra produkter finns tillgängliga för försäljning samt för uthyrning och de används av miljoner konsumenter. Gruppen innefattar väl positionerade varumärken som Brenderup, Fogelsta, Westbay Trailers, Brenderup Rental och Mont Blanc. Brenderup Group har 580 anställda vid fem produktions- och monteringsfabriker och försäljningskontor i Sverige, Norge, Danmark, Polen, Rumänien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Italien. Huvudkontoret finns i Malmö. Gruppen har en omsättning på cirka 970 miljoner kronor.

Mer information om oss finns på www.brenderupgroup.com samt www.montblancgroup.com


Vi är i stark utveckling och söker därför en

Category Manager

Som Category Manager för reservdelar & tillbehör ansvarar du för det samlade sortimentet inom dina kategorier. Du driver ditt arbete huvudsakligen från kategori- och marknadsperspektiv, men står också tydligt med en fot in i företaget för att kunna fatta taktiska beslut med hänsyn till bolagets övriga funktioner. Du är en viktig länk mellan funktioner både inom och utom bolaget. Koncernspråket är engelska då vi finns representerade i hela Europa med säljkontor och produktionsbolag.


Som Category Manager arbetar du främst med;

  • Att bedriva utveckling av erbjudandet i enlighet med Product Management Processen och stödja implementering av beslutat erbjudande på relevanta marknader.
  • Att ta fram kategori- och marknadsanalyser med mål att upprätta utvecklingsplaner för de produktionskategorier du ansvarar för, samt löpande föra fram förslag till styrgruppen.
  • Att du, med marknaden som utgångspunkt, etablerar dig som den aktiva länken mellan marknad och bolagets olika funktioner såsom sälj, inköp och supply chain. Du är moderatorn som bjuder in till diskussion och proaktivt driver sortimentsarbetet.
  • Att tillsammans med andra nyckelfunktioner ansvara för produktdatabasen och säkerställa att den håller en hög kvalitet och är tillgänglig externt och internt.
  • Att ansvara för att utbilda, utveckla och säkerställa kompetens kring erbjudandet i egen organisationen.


Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som är teknisk, analytisk har god kommunikationsförmåga, stark egen drivkraft och ett team-orienterat arbetssätt. Du har högskole- eller universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet. Erfarenhet av reservdelsförsäljning eller liknande är meriterande. Din personlighet har förmåga att entusiasmera, förankra och motivera. Rollen ställer även krav på att du är lösningsorienterad och kommunikativ. Du är en god projektledare som hanterar frågor såväl på övergripande nivå som i detalj. Goda kunskaper i Microsoft Office (Excel)

Gärna erfarenhet av att jobba i Microsoft Dynamics Ax, eller god förståelse av IT-system i stort.Din Profil

I rollen kommer du att ställas inför utmaningar såsom att förstå slutanvändarens användning av produkterna och hur återförsäljare säljer produkterna samt hur produkten är producerad för att på bästa sätt skapa och förenkla vårt reservdelserbjudande. Tjänsten ställer stora krav på struktur och administrativ förmåga. Bolaget är in stor omställningsfas där grunderna för Category management inte är på plats. Du kommer få ta en ledande roll i att utforma och förbättra våra processer samt arbeta med att få produkt master data på plats.


Så söker du tjänsten

För att ansöka skickar du personligt brev samt CV  till HR-chef Marie Engwall. Märk din ansökan med "Category Manager”. Vi ser fram emot din ansökan snarast möjligt och vi kommer att göra löpande intervjuer. Din ansökan vill vi dock ha senast den 30 september 2018.

Vi följer GDPR för att skydda din integritet. Mer information finner du via GDPR-sektionen på vår hemsida där även vår Privacy Policy återfinns.

Till rekryteringsbolag: Denna rekrytering sätter vi ett värde i att genomföra i egen regi.  Vi tackar därför vänligen nej till kontakter med uppdrags- och kandidatförslag.


Omfattning/villkor

Omfattning: Heltid tillsvidare

Lön: Enl. ök.

Placering: Jönköping, tjänsteresor ca: förekommer 10-20 arbetsdagar